lauantai 4. helmikuuta 2012

Chilistä kanavuokaa

Kipeänä ruoka ei oikein maistu, mutta silti pitäisi syödä hyvin. Jostain syystä tuliset ruuat maistuvat silloin paremmin. Eilen innostuin vähän tekemään omia kokeiluja. Kaikki lähti siitä että pakkasessa on ollut jo useamman kuukauden puolikas pussi peruna-sipuli sekoitusta. Piti siis keksiä ruoka johon sen saisi käytettyä! Perinteinen kinkkukiusaus ei oikein napannut tällä kertaa, joten poimin kaupasta mukaani kanasuikaleita, kasviksia, punaisen chilin, vihreää currytahnaa ja kookosmaitoa.

Paistoin kanasuikaleet pannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla 
Lisäsin joukkoon silpotun chilin
Currytahnan sekoitin ensin öljytilkkaan (pannulla) ja sitten kanojen joukkoon
Lisäsin kookosmaidon myös kanojen joukkoon, jotta lopulliseen kanavuokaan ei tulisi epämiellyttäviä yllätyksiä


Vuokaan laitoin ensin peruna-sipuli sekoituksen ja pilkotun paprikan ja kesäkurpitsan pätkän
Sitten lisäsin kananpalat kookosmaidossa
Lisäsin vielä n. desin ruokakermaa, koska vaikutti siltä ettei nestettä ollut tarpeeksi
Paistoin 200 asteessa n. tunnin

Lopputulos näytti tältä

Olin aika yllättynyt kuinka hyvää kokeilustani tuli. Taisin kuitenkin laittaa currytahnaa aika runsaalla kädellä, vähempikin olisi riittänyt. Joskus aiemmin kun olen käyttänyt currytahnaa, purkin takanu luki suosituksena 2 teelusikallista 4 hengen ruokaan. No nyt laitoin kolme reilua teelusikallista :). Tietenkin punaisen chilin olisi voinut myös jättää tästä pois. Mutta nyt kun makuaisti on hieman normaalia heikompi on tämä ruoka juuri sopivaa :).




2 kommenttia:

  1. Sounds good, I'm always scared to use those curry pastes and coconut milk things. We should make something like that together!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Definitely :). I don't use curry pastes that often either, but I love to use coconut milk!

      Poista