Eilen käytin ensimmäistä kertaa liivatelehtiä. Tein poikaystäväni syntymäpäivän kunniaksi Baileys juustokakun. Ohje löytyi Kinuskikissan blogista.
Pohjan tein Digestive kekseistä (n. 235g). Murskaksin ne pussissa käsin.
Sulatin margariinin (150g) kattilassa, ja lisäsin keksimurskan voisulaan.
Irtopohjavuokaan pohjalle laitoin leivinpaperia ja sen päälle painelin margariini-keksi seoksen.
Sitten oli liivatelehtien vuoro.
4 liivatelehteä laitettiin likoamaan kylmään veteen. Kuvan kulmassa näkyvä Aino jäätelorasia oli juuri sopivan kokoinen liivatelhdille :).
Sillä aikaa kun liiavtelehdet pehmenivät vedessä, vaahdotin erillisessä kulhossa 2 dl kermavaahtoa.
Lisäsin kermavaahtoon n. desin tomusokeria ja sitten 500g mascarpone juustoa.
Vaahdotin erillisessä kulhossa 3 valkuaista, ja lisäsin vaahdon kermajuusto seokseen.
Sitten oli tärkeimmän aineksen vuoro :)
Kiehautin kattilassa reilu desin verran Baileysiä.
Lisäsin kattillaan pehmentyneet liivatelehdet ja sekoitin kunnes olivat sinne sulaneet.
Sitten kaadoin Baileysin ohuena norona kermatäyteeseen, koko ajan samalla sekoittaen.
Tämän jälkeen kaadoin täytteen pohjan päälle.
Minun kakkuni jähmettyi jääkaapissa n. 6 tuntia.
Koristeeksi höyläsin juustohöylällä suklaata :).
Tällä kertaa kakkua tuli nautittua itse Baileysin kera!
Makoisaa perjantaipäivää kaikille :)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti