Kokeilin marinoitua punasipulia salaatissa. Taisin kyllä lorauttaa liikaa valkoviinietikkaa marinaadiin (ja ohje pyysi punaviinietikkaa). Sipulit olivat hieman liian etikkaisia minun makuuni. Marinaadiin tuli etikan lisäksi oliiviöljyä, suolaa ja sokeria.
Tällä viikolla paistoin kinkkupiirakan.
Pohjaan nypin voin ja jauhot. Lisäsin suolaa, juustorastetta ja lopuksi desin kylmää vettä.
Täytteeksi tuli kinkkua, paprikaa ja purjosipulia. Kotikokin ohjeen mukaan kasvikset piti pehmentää pannulla öljyssä ja lopuksi vielä pyöräyttää kinkkusuikaalet mukaan. Tätä vaihetta en ole aiemmin tehnyt. Ja jos totta puhutaan en huomannut oleellista eroa aikaisempiin kinkkupiirakoihini. Tai sitten en antanut kasvisten pehmentyä tarpeeksi kauan?
Täytteeseen tuli sekä ranskankermaa että tavallista ruokakermaa, suolaa ja pippuria ja 3 kananmunaa. Olin lopputulokseen ihan tyytyväinen :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti